Gula faran på plats i Stockholm

Nu har de första två utlånade spårvagnarna anlänt till Stockholm. Den nya, moderna spårvagnen visades upp i lördags på Sergels torg.

Norrköpings kommun har lånat ut sammanlagt tre spårvagnar till Stockholms stad. Två av dem är redan på plats och den tredje levereras på torsdag. De nya spårvagnarna tas i bruk i augusti när Spårväg City invigs.

De tre spårvagnarna kommer att vara utlånade ungefär ett år. Norrköpings kommun rustar upp gamla spårvagnar för att ha som reservvagnar och de räknar inte med någon större påverkan på spårvägstrafiken i Norrköping. Renoveringskostnaderna står Stockholms stad för.

Om det blir en bra vinter så kommer det inte bli någon skillnad i spårvägstrafiken. Men om vi har otur och mycket problem med vagnarna så kan det märkas lite, säger Leif Lindberg som är chef för tekniska kontoret i Norrköping.

I lördags visades en av de nya spårvagnarna upp på Sergels torg i Stockholm. Stotrstockholms loklatrafik, SL, firade SL-dagen och passade på att visa upp den nya spårvagnen. Besökarna fick även rösta om hur de nya spårvagnarna ska se ut. Vagnarna kommer att lackas om enligt de vinnande bidraget.

Men det finns ingen anledning till oro. Innan de lämnas tillbaka till Norrköpings kommun så ska de återställas till Gula farans vanliga färger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s