Yasmine Gustafsson blev kallad ful, fet och äcklig

Ja nu är Göteborg i blåsväder igen… Förra gången var det Zara Ehlersen fick inte jobbet, hon var för stor jag reflektera över. Nu får det bli om Yasmine Gustafsson som blev kallad ful, fet och äcklig och även misshandlad och hotad till livet. När hon bad skolan om hjälp blev hon istället ifrågasatt.

Hur är det fatt med vårat samhället egentligen. Ska vårat fina Sverige vara ett sådant svårt och jobbigt land att leva i. Visst kanske det bara är dom tråkiga och extrema sakerna man reagerar över och gärna skriver om. Men om man läser dom stora ”Tidningarna” i Sverige så är det ju sällan som dom skriver om något roligt. Bara elände och elände eller en massa skriverier om det kungliga bröllopet och annat som för mig är ointressant.

Här kommer ett litet utdrag ur artikeln på GT – Expressen

Hon blev kallad ful, fet och äcklig. Misshandlad och hotad till livet. När hon bad skolan om hjälp blev hon istället ifrågasatt. Nu träder Yasmine Gustafsson, 15, fram. – Jag hoppas att min historia kan hjälpa andra.

”Nu invigs framtidens skola Herrgårdsskolan på Lindholmen” står det i ett pressutskick från 2004, samma år som då 10-åriga Yasmine började fjärde klass där. Förhoppningen var att den mobbing hon utsatts för på sin förra skola skulle upphöra. Så blev det inte.


Mobbad för sin längd
– Yasmine har alltid varit lång och det har tydligen varit svårt att acceptera, säger Ann-Christine Gustafsson, Yasmines mamma. GT träffar dem båda och får ett axplock av vad som skett under åtta år av mobbing.

Det handlar om trakasserier, både psykiskt och fysiskt. Yasmine blev kallad hora, fet och äcklig. Kränkande öknamn, flera med rasistiska tendenser.
– Min dotter har börjat tro på dem till slut, säger Ann-Christine.

Läs resten här på GT – Expressen

Annonser

One response to “Yasmine Gustafsson blev kallad ful, fet och äcklig

  1. Hmm, njae, nu hinner jag inte alls, 10 min kvar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s