FY FAN – Moderaterna är störst

INTE nog med att man ska läsa tråkiga nyheter om Östötatrafiken på morgonen när man vaknar, Nu ska man läsa att Moderaterna är störst med enligt sista SIFO undersökningen. Hur jävla illa ska detta samhälle bli alltså.

Moderaterna är störst, regeringsalliansen går förbi de rödgröna, Sverigedemokraterna klarar fyraprocentsspärren. Sifo:s junimätning går på tvärs mot den stora SCB-mätningen som gav de rödgröna egen majoritet.

Men inget av blocken kan regera i ensamt majestät enligt Sifo-undersökningen som publiceras i flera morgontidningar.

Skillnaden mellan blocken är dessutom något mindre än i förra valet: 2,8 procentenheter till alliansens fördel mot 4,1 i valet. Om Sifo-siffrorna står sig i valet om knappt 100 dagar blir Sverigedemokraterna vågmästare.

Sifo-mätningen motsäger den stora SCB-undersökningen från i torsdags. Men den följer i stort samma trend som flera mätningar från andra opinionsinstitut. Moderaterna får hos Sifo stöd av 32,9 procent, drygt två procentenheter mer än Socialdemokraterna som får 30,6 procent.

S rasar hela 3,7 procentenheter, en statistiskt säker nedgång. Förändringarna för övriga partier är mindre och inte statistiskt säkra.

– Det är första gången sedan november som alliansen slår de rödgröna. Det är en stark återhämtning, säger Toivo Sjörén, ansvarig för väljarundersökningarna på Sifo, till Göteborgs-Posten.

Samtidigt fortsätter Centerpartiet och Kristdemokraterna att leva farligt nära fyraprocentsspärren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s