Utnyttjade psykpatient sexuellt

Hur fan är vårat samhället funtat egentligen, när sådana här saker händer. Det är sådana här händelser som får mig att spy på vårat jävla samhälle. En sådan där person som tar och utnyttjar en tjej som är i så dåligt skick borde aldrig mer får arbeta inom vården…

En före detta manlig anställd inom Kronobergs läns vuxenpsykiatri har polisanmälts för sexuellt utnyttjande sedan han haft ett förhållande med en kvinnlig patient.

Saken avslöjades förra månaden då den 22-åriga kvinnan skadade sig själv i hemmet och fick läggas in för vård. Kort senare framkom det att självskadan delvis berodde på ett sexuellt förhållande med en man i personalen som nyligen hade fått en provanställning.

Den utredning som följde bekräftade enligt chefsläkare Andrea Christoffersson att förhållandet verkligen hade ägt rum. Hon har anmält händelsen även till Socialstyrelsen enligt lex Maria.

Vuxenpsykiatrins ledning har också utrett om det i förväg fanns några indikationer på att mannen skulle vara olämplig i sitt yrke.

Efter avslöjandet fick mannen omedelbart sluta sin provanställning. Landstinget Kronobergs vuxenpsykiatri ifrågasätter i sin anmälan till Socialstyrelsen mannens lämplighet att få behålla sin yrkeslegitimation.

Den 22-åriga kvinnan står själv, tillsammans med landstinget, bakom polisanmälan mot den före detta sjukvårdsanställde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s