Exportera iPhonens sms

Om du tycker det är omständligt att titta igenom dina sms direkt i telefonen kan det vara en god idé att exportera dem till ett kalkylark. Apple låter dig inte göra detta på ett enkelt sätt. Men vi har lösningen för den enträgne.

För de allra flesta iPhoneanvändare är sms ett lika viktigt, om inte viktigare, sätt att kommunicera som röst eller epost. Därför kan innehållet vara intressant att spara. Även Apple har uppmärksammat detta. Vid synkning gör iTunes därför en säkerhetskopia av datat. Du är alltså skyddad om du förlorar enheten eller om den går sönder. Men det hjälper inte om du vill byta telefon, arbeta med informationen på datorn eller enkelt skicka långa utdrag på konversationer.

Lösningen är att hämta ut dina sms-meddelanden från telefonen. Och för detta erbjuder Apple inte några specialverktyg. Du är istället hänvisad till att själv extrahera information från säkerhetskopian. Eller direkt från telefonen, om du har hackat den. Lyckligtvis är det, som du ska se, en relativt smal sak att utföra operationen. Mycket tack vare att Apple valt en känd lösning för att spara undan data.

Som vanligt måste du vara försiktig när du jobbar med konfigurationsfiler. Se därför till att alltid experimentera med kopior.

Läs här hur man Exporterar iPhonens sms

Annonser

One response to “Exportera iPhonens sms

  1. Pingback: Tweets som nämner Exportera iPhonens sms « Reflekterat – Återspegling av samhället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s