Diana Sjöström Schreiber får 70 000 Kr

Läste precis på aftonbladet om stackars Diana Sjöström Schreiber som inte fick ett jobb på styckningsföretaget Söders Kött & Fläsk i Stockholm bara för att hon var av ”fel kön”. När hon ringde och prata med dom angående arbetet så hade dom svarat henne ””jobbet är ingenting för tjejer” eftersom det var tungt, innebar tidiga morgnar och kalla lokaler”.

Men för fan, en brud klarar väl av tidiga morgnar och kalla lokaler, eller hon kanske styckar sämre för att hon gått upp tidigt och fryser lite. Nja det tror jag verkligen inte, hon är nog lika bra som alla andra på att göra jobbet. Tror nog att det inte spelar någon roll av vilket kön man är om man ska stycka kött.

Ja ni kan läsa mer om det eländiga här..Dagens artikel Diana Sjöström Schreiber, 19, nekades jobbet som styckmästarlärling – eftersom hon är tjej. Nu fick hon ju lite pengar som plåster på såren, och det är fan helt rätt alltså.. Tycker dom borde fått betala mer än de 70 000 kr det kostade Söders Kött & Fläsk. Här är en lite äldre artikel om det hela. Får inte jobbet – för hon är tjej.

Hur fan kan samhället bli så här alltså.. Visst kan vissa arbeten vara bättre passade för kvinnor eller för män, men att neka någon ett arbeta för att man är man eller kvinna det kan jag inte förstå. Jag skulle tycka det var jätte trevligt om vi fick lite kvinnliga kollegor på mitt arbete, och tror nog att många kvinnor skulle vilja ha mer män på sitt jobb.

Annonser

4 svar till “Diana Sjöström Schreiber får 70 000 Kr

  1. Ping: Tweets som nämner Diana Sjöström Schreiber får 70 000 Kr « Reflekterat – Återspegling av samhället -- Topsy.com

  2. Det är viktigt att vara självkär ibland 🙂

  3. Ping: Olika ”media” besöker Reflekterat « Reflekterat – Återspegling av samhället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s